tirsdag den 21. december 2010

Min rejse til Madeira (afsnit 21)

Afsnit 21: Nonnernes Dal – del 3 af 3


Det er i dag stadig lørdag den 6. november. Klokken er omkring elleve om formiddagen, og man kan mildest talt sige, at vi er på vej opad! Nu skal vi nemlig med vores udflugtsbus ca. 500 meter højere op – op til et udsigtspunkt ca. 1100 meter over havets overflade med udsigt over Nonnernes Dal.

Dagens afsnit er en fortsættelse fra i går, hvor vi er i Nonnernes Dal. I dag skal afsnittet handle om vores fortsatte tur til det føromtalte udsigtspunkt og derefter turen til fiskerbyen Canico.

Noget, der er værd at lægge mærke til, når man står oppe ved dette udsigtspunkt og kigger ud over Nonnernes Dal, er stilheden i denne højde - det eneste, du en gang imellem kan høre, kan enten være vinden, hunde der gør nede fra dalen, folk der råber osv.. Dette kan du få en fornemmelse af ved at se følgende videoklip, som jeg tog oppe fra udsigtspunktet (som orientering ligger videoen på Youtube - klippet varer 13 sekunder):I det følgende får du en billedserie af vores tur til udsigtspunktet ved Nonnernes Dal og af vores fortsatte tur til Canico med forklarende tekster:

Billede 1 af 14 (afsnit 21): Udsigt i sydlig retning fra udsigtspunktet.Billede 2 af 14 (afsnit 21): På vej op af trapper til det højeste udsigtspunkt.Billede 3 af 14 (afsnit 21): Skilt: "Risiko for stenskred!"


Billede 4 af 14 (afsnit 21): Udsigt ud over bjergene ved Nonnernes Dal.


Billede 5 af 14 (afsnit 21): Udsigt ud over Nonnernes Dal fra udsigtspunktet.


Billede 6 af 14 (afsnit 21): Vi blev fortalt, at I sommerperioden 2010 var der skovbrande, der hærgede området ved blandt andet Nonnernes Dal - her ses det gamle stakit ved trapperne op til det højeste udsigtspunkt, som åbenbart har været offer for branden. I dag er der sat et nyt stakit af metal op.


Billede 7 af 14 (afsnit 21): Nogle af disse træer på bjergsiderne ved Nonnernes Dal har også måttet lide under skovbrandene i sommers.Billede 8 af 14 (afsnit 21): Udsigt ud over Nonnernes Dal.Billede 9 af 14 (afsnit 21): Bjergsider ved Nonnernes Dal.


Billede 10 af 14 (afsnit 21): Udsigt ud over Nonnernes Dal. Ved dette sted går det altså ca. 500 meter lodret ned i dalen, når man står ved gelænderet og kigger ud over Nonnernes Dal!


Billede 11 af 14 (afsnit 21): Her er vi så senere i fiskerbyen Canico - en hyggelig lille by.


Billede 12 af 14 (afsnit 21): Vi går ned igennem Canicos gader - kvinden på billedet til venstre er forresten vores guide.

Billede 13 af 14 (afsnit 21): Vi er stadig i Canico. Her ses en lille hal med diverse boder, hvor du kan købe frugt og grøntsager.


Billede 14 af 14 (afsnit 21): Vi er stadig i Canico. Nederst i billedet ses bananpalmer som en del af en baghave. Mange folk på øen lever mere eller mindre primitivt, og på grund af det varme klima benytter mange folk deres plads i baghaverne til dyrkning af blandt andet vindruer og bananer.
Fortsættelse følger i morgen …

Ingen kommentarer:

Send en kommentar