mandag den 20. december 2010

Min rejse til Madeira (afsnit 20)

Afsnit 20: Nonnernes Dal – del 2 af 3


Det er i dag stadig lørdag den 6. november. Klokken er omkring ni om formiddagen, og vi er på vej med vores udflugtsbus til Nonnernes Dal.

Man kan sige, at vores guidet tur i dag består af tre udflugter/ture: Først tager vi en tur til Nonnernes Dal, som er en dal, der ligger placeret ca. 500 meter over havets overflade.

Derefter tager vi en tur til et udsigtspunkt, der ligger ca. 500 meter over Nonnernes Dal – her er der en fantastisk svimlende udsigt ud over Nonnernes Dal! Dette udsigtspunkt ligger ca. 1100 meter over havets overflade.

Til sidst tager vi en tur til en mindre by, Canico, som ligger helt ud til kysten i den sydøstlige del af Madeira ikke så langt fra Funchal. Denne by er kendt for sit fiskeri.

I det følgende får du en billedserie af vores tur til Nonnernes Dal med forklarende tekster (i morgendagens afsnit kan du få billeder fra turen til udsigtspunktet over Nonnernes Dal og turen til Canico):


Billede 1 af 12 (afsnit 20): Udsigt over bjergsider nede fra Nonnernes Dal.


Billede 2 af 12 (afsnit 20): I en lokal bar i Nonnernes Dal - her fik vi lov til at smage lidt på de mange forskellige likører, som de laver på øen (det hører med i den pris, som vi betalte for turen). Vi smagte deres kirsebær-, eukalyptus- og kastanjelikør. Vi smagte også deres hjemmebagte kastanjekage - den er speciel, men smager fint!Billede 3 af 12 (afsnit 20): Her er så de mange forskellige likører, man kan købe.


Billede 4 af 12 (afsnit 20): I Nonnernes Dal (det er vores bus, der kan anes i venstre side af billedet).
Billede 5 af 12 (afsnit 20): Bjergudsigt fra Nonnernes Dal.

Billede 6 af 12 (afsnit 20): Bjergudsigt fra Nonnernes Dal.
Billede 7 af 12 (afsnit 20): Bjergudsigt fra Nonnernes Dal.


Billede 8 af 12 (afsnit 20): Her ses den lokale kirke i Nonnernes Dal.
Billede 9 af 12 (afsnit 20): Inde i kirken i Nonnernes Dal.
Billede 10 af 12 (afsnit 20): Indgangen til kirken set inde fra kirken.
Billede 11 af 12 (afsnit 20): En lokal grøntsags- og frugthandlende i Nonnernes Dal.
Billede 12 af 12 (afsnit 20): Madeira er som mange andre ting forholdsvis kendt for deres hjemmelavede kager - mange af dem smager himmelsk (især deres nøddekager med hjemmelavet karamel)! Her i Nonnernes Dal kan man minsandten også købe dem. 


Fortsættelse følger i morgen …

Ingen kommentarer:

Send en kommentar