tirsdag den 7. april 2015

Gambia (Afrika)

Gambia (en: The Gambia) er et land i Vestafrika og det mindste land i det afrikanske kontinent. Gambia er ved at blive et populært feriemål for nordeuropæere - derfor er der bl.a. mange charterselskaber, der tilbyder rejser til Gambia.


Vejret i Banjul (hovedstaden i Gambia) lige nu:


Transport i Gambia

Gambias placering i Vestafrika. Kilde: Google Maps
I Gambia er der mulighed for leje biler og cykler. Du kan også komme omkring i taxa - vær lige opmærksom på, at der findes to typer taxa'er i Gambia: grønne og gule. De grønne taxa'er er turist-taxa'er og er dyrere end de gule, som er taxa'er der hovedsageligt bruges af lokalbefolkningen. I mange turistområder har de gule taxa'er simpelthen forbud imod at køre med turister.

Pas på med at tomle i Gambia! I Gambia er det en gestus, der svarer til at 'give fingeren'. Derfor bør du hellere vinke ad en bil, hvis du vil samles op. Gambiske bilister vil som regel forvente, at du betaler for turen, så ha' endelig nogle kontanter ved hånden. At tomle i Gambia kan være risikabelt så

pas på med det - især om natten.

Der er også mange firmaer i Gambia, der tilbyder guidede ture.


Læs også om: Banjul (hovedstaden i Gambia).
Turistattraktioner i Gambia
The Gambia River er en turistattraktion, hvor du kan få en sejltur på Gambiafloden - der sejles som regel langs hele floden. Pas i øvrigt på diverse kreaturer i og omkring floden - dyr i det område kan være farlige.

Abuko Nature Reserve er en naturpark/et naturreservat beliggende uden for landsbyen Lamin i Kombo North District. Parken er omtrent 105 hektar stor og er en af de mindste beskyttede områder i Afrika. I parken kan man opleve Gambias dyreliv - der er bl.a. aber, krokodiller og masser af forskellige fuglearter.


Gambia River National Park er en smuk nationalpark beliggende neden for Janjanbureh. Det er en forholdsvis dyr attraktion, men er pengene værd. Her arrangeres der bl.a. bådture, hvor man kan opleve chimpanser, bavianer, aber, krokodiller m.fl..

Sanyang Beach er en af de smukkeste strande i Gambia. Man kan bl.a. tilbringe en dag på Rainbow Beach Bar, hvor der er mulighed for at leje værelser til overkommelige priser. Der er offentlig transport med regelmæssig afgang fra Serrakunda og Brikama. Private taxier kan også lejes til dagsture.

Kachikally Crocodile Pool. Her kan du opleve vestafrikanske nilkrokodiller - meget populært sted.


Du kan også købe 1-3 dages ture til Senegal.
Vaccinationer
Vær opmærksom på, at du skal vaccineres for diverse sygdomme, inden du tager til Gambia.Møntfoden i Gambia
I Gambia er møntfoden gambiske dalasi (GMD).Find afbudsrejser og/eller flybilletter til Banjul følgende steder (bl.a.):

Ingen kommentarer:

Send en kommentar