søndag den 5. april 2015

Banjul (Gambia)

Banjul er en by, beliggende på en ø i landet Gambia i Afrika, der med ca. 40000 indbyggere er Gambias næststørste by og samtidigt landets hovedstad. Banjul er efterhånden blevet meget populær som feriemål for pakkerejser.


Vejret i Banjul lige nu:


Transport

Banjuls placering (den røde nål). Kilde: Google Maps.
De fleste hoteller i Banjul holder på et udvalg af grønne taxa'er, som for en fast pris kan køre dig til de mest populære destinationer i byen.
Det er desuden muligt at leje cykler og biler i Banjul. Prisen for at leje en mindre bil for en dag er ca. 1500 Gambiske Dalasi (GMD) eller godt 240 danske kroner (DKK).

Læs også om: Gambia
Hvad kan man se?
I Banjul kan du bl.a. besøge Arch 22, som er en port lidt ligesom Brandenburger Tor i Berlin. Porten er ca. 35 m høj og er placeret i midten af en åben plads og rummer bl.a. et tekstil-museum.

Du kan også tage et smut forbi Gambia National Museum, som er et mindre museum med kulturelle og historiske artefakter.


African Heritage Centre er et museum og kunstgalleri, der rummer en stor samling af afrikansk kunst og afrikanske statuer.


Andre populære turistattraktioner er: Banjul State House, Banjul Court House og Albert Market. Desuden har Banjul to katedraler og flere større moskéer, som også kan være et besøg værd. Kan du lide at bade, er der også dejlige strande i Banjul.Mad

Banjul byder bl.a. på skaldyr, som kan købes for rimelige priser. Desuden er Banjul kendt for deres lokalt producerede jordnødder.
Find afbudsrejser og/eller flybilletter til Banjul følgende steder (bl.a.):

Ingen kommentarer:

Send en kommentar