torsdag den 9. december 2010

Min rejse til Madeira (afsnit 9)

Afsnit 9: Funchal


Det er torsdag den 28. oktober. Klokken er lidt over otte om morgenen, og jeg er lige stået op. Jeg tager lidt tøj på og går ud til min mormors kæreste, der sidder på altanen og drikker kaffe – han står altid op, før jeg gør det.
”Godmorgen,” siger jeg og giver ham et knus – ”har du sovet godt?”.
”Jeg har sovet skønt!” siger han smilende og tager en slurk af kaffen. Jeg smiler tilbage til ham, går ud i køkkenet, tager mig noget kaffe og går ud og sætter mig på altanen sammen med ham.
”Hvilken fantastisk udsigt!” siger han. Jeg er enig.

Senere på dagen tager vi med hotellets minibus til Funchal. Denne minibus er en del af hotellets service – den kører hver hverdag på bestemte tidspunkter på dagen frem og tilbage mellem hotellet og Funchal. Chaufføren er noget af en spøjs fætter! Han minder om de der ”maffia-typer” fra reklamen fra Spies med sloganet ”Spies – ferier du ikke vil hjem fra!”, hvor der går to ”maffia-typer” rundt og gør folk opmærksomme på, at de skal hjem!
På turen til Funchal får vi et indtryk af indbyggernes trafikkultur: meget ’temperamentsfuld’! Voldsomme accelerationer og hårde nedbremsninger bruger de meget – og så kører mange noget hurtigere i byen, end vi for eksempel gør herhjemme.
Ikke nok med, at du som fodgænger skal passe på de hurtigt-kørende biler i byen, du behøver ikke at holde for rødt, når du skal over en vej. Er der grønt går du selvfølgelig over vejen, men er der rødt holder du kun tilbage, hvis der ikke er fri passage – er der fri passage, går du bare, og politiet ænser det ikke spor.

Selve det at gå inde i centrum af byen er meget fascinerende! Der er mange steder mange gamle bygninger helt tilbage fra 1930’erne – nogle er mere forfaldne end andre. Derudover er der en del blomsterparker og botaniske haver, som absolut er et besøg værd – især i sommerperioden er jeg blevet fortalt. Det er nemlig sådan, at oktober og november måned er begyndelsen til vinterperioden på Madeira, og i den periode er floraen på øen ikke nær så omfangsrig og fascinerende, som den er i sommerperioden. Min mormor og hendes kæreste var selv på Madeira i en uge i sommerperioden (omkring maj, juni og juli) og sagde, at floraen var helt fantastisk på øen! Det forklarer også, at Funchal vrimler med steder, hvor der bliver solgt blomster – især deres nationalblomst, der på dansk har navnet ”paradisfugleblomsten”.
En sidste ting, som man også specielt lægger mærke til i Funchal, er deres køretøjer. Dernede ser du især flotte scootere, knallerter og motorcykler, som herhjemme enten ville koste en bondegård, eller som du slet ikke kan købe herhjemme!
Funchal er alt i alt en fascinerende by, og der er meget mere at fortælle om den!  

Fortsættelse følger i morgen …Billede 1 af 6 (afsnit 9): Så er der morgenmad!
Juice, kaffe og brød med skinke, ost og bøftomat.


Billede 2 af 6 (afsnit 9): Solopgang set fra vores altan.


Billede 3 af 6 (afsnit 9): Solopgang set fra vores altan – solen bryder frem!


Billede 4 af 6 (afsnit 9): Solopgang set fra vores altan.

Billede 5 af 6 (afsnit 9): Flotte og stærke motorcykler bruger de meget på Madeira
(billedet er taget i Funchal).


Billede 6 af 6 (afsnit 9): Nationalblomsten ”paradisfugleblomsten” sælger de mange af på øen (billedet er taget i Funchal).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar