tirsdag den 7. december 2010

Min rejse til Madeira (afsnit 7)

Afsnit 7: En ø eller en luftspejling?


Det er stadig sent på eftermiddagen mandag den 25. oktober. Både min mormors kæreste og jeg har til stadighed ikke fået ’fordøjet’ alle de mange nye indtryk. Det eneste, som vi indtil videre har ’været i stand til’, er, at vi har fået pakket vores kufferter delvist ud.

Jeg går hen til vinduet i vores soveværelse. Det vender mod øst, og når man kigger ud af det, ser man kysten, og et stykke ude i horisonten kan man ane udkanten af Funchal. Kigger man ud over havet mod øst, kan man i det fjerne ane det, som – min mormors kæreste og jeg senere fandt ud af – er en mindre ø, som er én af de forholdsvis små øer, der ligger rundt omkring ud for Madeiras kyster. Faktisk ligger der en større ø ca. 50 km nordøst for Madeira, som er kendt for sine sandstrande – nemlig øen Porto Santo. På Madeira, i hvert fald lige der, hvor vi boede, består stranden af større runde sten, nogle af dem er lavasten, og de kan være en udfordring, hvis man har lyst til at hoppe i vandet – det fortæller jeg nærmere om på et andet tidspunkt. På Madeira har man mulighed for at tage en heldagstur til øen Porto Santo, hvor man sejler til og fra øen samme dag.

For at gøre historien færdig troede vi begge til at starte med, at ’det der underlige ude i horisonten, som ligner en ø’, som vi kunne se, når vi kiggede mod øst, var en luftspejling – dette gik vi faktisk og troede i en del dage, inden det gik op for os begge, at det selvfølgelig var en ø!

Her er lidt mere info om Porto Santo (kilde: Wikipedia):

Porto Santo er en portugisisk ø som ligger 50 km nordøst for Madeira i Nordatlanten. Administrativt er den en del af den autonome region Madeira. Den største by på øen er Porto Santo, også kaldt Vila Baleria. I 2001 havde kommunen og øen 4474 indbyggere. Øen har en flyveplads med rute til Funchal, som kun ligger 15 min væk med fly. Den er den nordligste og østligste af Madeira-øerne. Den nærmeste by er Machico på Madeira i sydvest. Øen har en længde på 9 km og hovederhvervet er turisme.

Fortsættelse følger i morgen …Billede 1 af 2 (afsnit 7): Kort over Madeira, hvor man kan se,
hvordan Porto Santo ligger i forhold til Madeira.


Billede 2 af 2 (afsnit 7): Dette er udsigten fra vores østvendte vindue –
ud over vandet kan man ane den lille ø,
som vi troede var en luftspejling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar