fredag den 17. april 2020

Afrika

Afrika består af 54 lande og er det næststørste kontinent med hensyn til både landareal og befolkning. 

Afrika er afgrænset af Middelhavet mod nord, af Atlanterhavet mod vest, af Det Røde Hav mod nordøst og af Det Indiske Ocean mod sydøst. 
Afrika er et stort kontinent, der spænder over 8000 km fra nord til syd og 7500 km fra øst til vest (øer ikke inkluderet), og som rummer et bredt udvalg af etniciteter og religioner.

Naturattraktioner
 
Verdens længste flod, Nilen, med sin længde på 6650 km løber igennem Afrika fra Burundi til Egypten, mens Kongofloden i Den Demokratiske Republik Congo er den næststørste flod i Afrika. 
Tanzanias bjerg, Kilimanjaro, er verdens højeste fritstående bjerg med en højde på 5890 m.

Djiboutis sø, 
Assaler det andet laveste punkt på Jorden og den mest saltholdige sø (når man ser bort fra Antarktis) på Jorden. 

Aktiviteter 
Udover safari, som er den aktivitet de fleste nok forbinder med Afrika, er der utallige andre muligheder for at komme på eventyr. 

Du kan købe forskelligt slags håndværk på markeder, vove dig ud i Sahara med en Tuareg-campingvogn, besøge pygmæ-landsbyer, vandre gennem jungler for at se gorillaer, slappe af på tropiske øer i Det Indiske Ocean, opleve uden tvivl verdens bedste dyrelivssafari, smage på eksotiske godbidder, rejse ned ad floder, rejse over savanner på en jernbane fra kolonitiden og meget mere. 

Et stort og fredeligt kontinent 
Afrika er et meget mangfoldigt kontinent, hvor hvert land eller endda hver del af et land har sin egen unikke kultur. Mens nogle mennesker i Vesten refererer til Afrika som om, det var et enkelt land, skal man huske kontinentets store størrelse, og at Afrika ikke er et land men 54 forskellige lande, hvilket betyder, at det er umuligt at se Afrika som én helhed.