lørdag den 7. januar 2012

Bulgarien (Europa)

Bulgarien er et land på Balkan på den vestlige side af Sortehavet. Bulgarien kan prale med at være en af de få eksotiske nationer i Europa med bl.a. strande, smukke kirker og vintersports muligheder. Selvom Bulgarien ikke er så velbesøgt som visse andre europæiske lande, så er det til gengæld et smukt land, som byder på mange muligheder for turister.


Vejret i Sofia (Bulgariens hovedstad) lige nu:

Det bulgarske køkken
Bulgariens placering (det røde område). Kilde: Google Maps.
Det bulgarske køkken repræsenterer det sydøstlige Europa - et køkken der bl.a. bærer tyrkiske og græske præg. Det forholdsvis varme klima og den varierende geografi giver gode vækstbetingelser for en række grøntsager, urter og frugter. Bulgarien er bl.a. kendt for sine salater, ligesom det brede udvalg og kvaliteten af mejeriprodukter, de mange forskellige vine og andre lokale alkoholiske drikke som f.eks. Rakia, Menta og Mastika, er noget der kendetegner Bulgarien. I Bulgarien vil du også støde på et bredt udvalg af kolde og varme supper samt et stort udvalg af kager.


Bulgarsk musik
Bulgarien er præget af en række gamle civilisationer som f.eks. thrakere, romere og gamle grækere - de har alle sat deres præg på Bulgariens kultur, historie og kulturarv.
Bulgarien har en mangeårig musikalsk tradition, som musik-historikere kan spore helt tilbage til begyndelsen af middelalderen. Et af de tidligst kendte komponister i middelalderens Europa, Yoan Kukuzel (ca. 1280-1360), blev berømt for sit værk ”Polieleion of the Bulgarian Woman”.

Bulgarien har en tradition for kirkesang, som er mere end tusind år gammel. Noget, der også kendetegner Bulgarien inden for musik er deres folkemusik. Bulgarsk folkemusik er unik med sine komplekse harmonier og meget uregelmæssige rytmer.Ritualer
Bulgarien er kendt for deres ’martenitsa’, som er en udsmykning lavet af hvide og røde garn, og som bæres rundt om håndleddet eller er fastgjort til tøjet - denne udsmykning bæres fra den 1. marts til udgangen af måneden.
Bulgarien har et gammelt ritual, ’kukeri’, som udføres af udklædte mænd, der forsøger at skræmme onde ånder væk og bringe god høst og sundhed til samfundet. Kostumerne er lavet af dyr, skind og uld, og dækker hele kroppen. En maske, der er prydet med et horn og er dekoreret, dækker spidsen af hver ’kuker’ - der skal desuden være knyttet klokker til taljen. Ritualet består af dans, spring og råberi, som har til formål at forvise alt ondt fra landsbyen.


Balkanbjergene
Bulgarien rummer utroligt mange attraktioner og seværdigheder. Kan du lide natur, kan det anbefales, at tage en tur til Balkanbjergene, der er en bjergkæde, der går tværs gennem Bulgarien. Balkanbjergene er et godt alternativ, hvis du er træt af turistmættede områder. De giver anledning til interessante kulturelle oplevelser og længere udflugter.


Golden Sands og Sunny Beach
Er du til sol, strand og vand kan det anbefales at besøge de to badebyer Sunny Beach og Golden Sands. De to byer er begge kæmpe turistmagneter.


Rila-klostret
Interesserer du dig for historie og kultur, så besøg Rila-klostret. Klostret er et yderst populært et af slagsen og ligger i 1147 meters højde mellem de fascinerende Rilabjerge. De fleste af Bulgariens turistcentre arrangerer udflugter til Rila-klostret.


Rejseselskaber/hjemmesider der beskæftiger sig specielt med rejser til Bulgarien:

Find afbudsrejser til Bulgarien følgende steder (bl.a.):

Ingen kommentarer:

Send en kommentar