tirsdag den 6. december 2011

Min rejse til Madeira (afsnit 6)

Afsnit 6: Porto Santo

AF SØREN ØBRO HØJRUP

I dette afsnit kan du blive klogere på den lille ø, Porto Santo, som ligger tæt på Madeira. Øen er bl.a. kendt for sin 9 km lange hvide sandstrand. Læs videre forneden (kilde: Wikipedia).

Porto Santo set fra luften.
Porto Santo 
Er en portugisisk ø som ligger 50 km nordøst for Madeira i Nordatlanten. Administrativt er den en del af den autonome region Madeira. Den største by på øen er Porto Santo, også kaldt Vila Baleria. I 2001 havde kommunen og øen 4474 indbyggere. Øen har en flyplads med rute til Funchal, som kun ligger 15 min væk med fly. Den er den nordligste og østligste af Madeiraøerne. Den nærmeste by er Machico på Madeira i sydvest. Øen har en længde på 9 km og hovederhvervet er turisme.

Landskabet på øen inkluderer jordbrugsland i syd og centrale områder og længere syd en lang kystlinje med et par strande, skove og græssletter i vest. I nord ligger flere stenklippeøer med en længere kystlinje, i nordøst ligger skovområder og en fem-seks bjergtoppe dækket af græs. Porto Santo har cirka 9 km sandstrande, mens øen Madeira ikke har nogle, bortset fra en lille strand nær Calheta.

Historie
Øen blev officielt opdaget i 1418 af Henrik Søfareren, João Gonçalves Zarco og Tristão Vaz Teixeira.
Øen blev doneret til Bartolomeu Perestrelo. Navnet Porto Santo (Hellig Havn) blev givet til bugten på sydkysten som gav beskyttelse til søfolk under uvejr. De første nybyggere havde hårde tider på grund af mangel på ferskvann og angreb fra algirske og franske sørøvere.

Christoffer Colombus' hus på Porto Santo.
Turisme 
Den 9 km lange sandstrand på Porto Santo er den største turistattraktion.
Christoffer Columbus giftede sig og levede her en periode. Hans hus er i dag et museum.
Porto Santo har flere skoler, en latinskole, et gymnasium, flere kirker, en plads (praça), et kongrescenter, et museum, indkøbscenter, barer, restauranter og en golfbane.

Links

Ingen kommentarer:

Send en kommentar